Puppytest

Ben jij de fokker van een nestje puppy's en wil jij hulp bij het bepalen welke pup een match is met de verschillende toekomstige eigenaren? Door het laten uitvoeren van een puppy gedragsbeoordeling, kun jij die keuze nóg beter maken. 

Na al je harde werk in de eerste maanden van het leven van de pupjes, wil je graag dat ze bij de juiste eigenaren terecht komen. Je hebt de pups intensief verzorgd en je hebt al een goed inzicht gekregen in hun karakters. Een frisse, onafhankelijke en professionele blik geeft je nog meer inzicht en neemt eventuele twijfel weg.


Met een puppytest, die ik liever een puppy gedragsbeoordeling noem, observeer ik de pups in een aantal testsituaties. Ik stel de pups bloot aan handelingen die o.a. iets zeggen over hun sociale aanleg en voorkeuren, hoe sensitief en ondernemend ze zijn en hoe ze omgaan met onbekende situaties. Jij, als fokker, kunt ook onderdelen aangeven die belangrijk zijn voor jouw pups en/of jouw klanten.

"Een frisse, onafhankelijke en professionele blik geeft je nog meer inzicht en neemt eventuele twijfel weg."

Er is geen fout of goed, het is een eerste indruk van hoe de verschillende pups reageren op de testonderdelen. Het grote verschil met wat jij zelf al ziet in het nest, is dat de test wordt afgenomen met elke pup apart. Zonder broertjes en zusjes en in onbekende handen, reageren pups vaak heel anders dan hoe je ze in het nest ziet.


De testonderdelen worden in alle rust afgenomen en pups worden altijd zeer liefdevol en voorzichtig door mij behandeld.


De gedragsbeoordeling is een momentopname en geen garantie voor het uiteindelijke karakter en latere gedrag van een pup. Het is een goede indicatie van hoe de verschillende pups zullen uitgroeien. De gedragsbeoordeling bepaalt ook niet of een pup later bijvoorbeeld een goede sporthond zal zijn. De omgeving, de opvoeding en de leerervaringen die de pup opdoet, zijn medebepalend voor het gedrag en de mogelijkheden op volwassen leeftijd. Het doel van mijn puppy gedragsbeoordeling is om jou te helpen bepalen, welke pup op dat moment het beste bij welke nieuwe eigenaar past.


De test wordt afgenomen wanneer de pups 7 weken oud zijn en vindt plaats in een door jou geregelde, afgeschermde ruimte, die de pups nog niet kennen. De test duurt ongeveer 15 minuten per pup. Na de test ontvang je over elke pup een verslagje.

TARIEF

Een puppy gedragsbeoordeling kost € 25,00* per pup.  


* Hondenrondje is gevestigd in Apeldoorn. Voor puppytesten buiten Apeldoorn komen hier nog reiskosten bij van € 0,35 per kilometer, gebaseerd op mijn navigatiesysteem. Voor grote afstanden reken ik ook reistijdvergoeding en wordt er een aanbetaling gedaan.

PUPPYTEST AANVRAGEN