Gedragstherapie

GEDRAGSTHERAPIE

Honden zorgen voor veel plezier in ons leven. Een hond kan je sociale leven verrijken, een hond maakt gelukkig! En als je je een keer niet zo fijn voelt, geeft je hond je vaak troost. Bovendien: doordat je dagelijks gaat wandelen, heb je een actievere levensstijl, wat goed is voor je gezondheid. En natuurlijk is jouw hond de allerliefste hond ter wereld!

"Misschien heb je al van alles geprobeerd om het probleem te verhelpen, maar lukt het niet."

 Toch zit het weleens tegen en ervaar je een probleem met je hond. Ondanks al je goede intenties en ondanks die cursus(sen) die je gedaan hebt, kan een hond toch ongewenst gedrag gaan vertonen. De vormen van dat gedrag kunnen uiteenlopen van overmatig blaffen, niet alleen thuis kunnen zijn, trekken aan de lijn, niet luisteren, onzindelijk zijn tot agressie tonen naar hond en/of mens. Dit rijtje is niet compleet. Je bent dus ook meer dan welkom als je tegen een ander probleem aanloopt. Misschien heb je al van alles geprobeerd om het probleem te verhelpen, maar lukt het niet. Dit zorgt voor frustratie, bij jou maar ook bij je hond. Inmiddels vraag je je af hoe het nu verder moet? Laat mij je dan helpen!

"We gaan werken aan meer rust en voldoening voor jou en je hond."

Ik kom bij je thuis om het probleem te bespreken en te analyseren. Aan de hand van jouw informatie en het observeren van jouw hond in zijn eigen omgeving, kan ik de oorzaak van het probleem/de problemen achterhalen. Passend bij het probleem stel ik een doelgerichte therapie - een soort nieuwe gebruiksaanwijzing - op, om jou en je hond te helpen het ongewenste gedrag te verminderen of helemaal om te buigen (afhankelijk van de ernst van het probleem) naar gewenst gedrag. Hierbij leg ik duidelijk uit waardoor het probleemgedrag is ontstaan, hoe een hond leert en associeert, welke behoeftes jouw hond heeft en hoe je daaraan tegemoet kunt komen.

De therapie is gebaseerd op de hedendaagse theorie en ik werk op een diervriendelijke, dwangvrije en beloningsgerichte manier. We gaan werken aan meer rust voor jou en je hond. Het welzijn van jouw hond staat hierbij voorop en ik houd rekening met jouw situatie en wensen. Therapie werkt alleen, als het past bij hond én eigenaar.

"Na het consult weet je zoveel meer over je hond, dat je er alle vertrouwen in hebt dat je successen gaat behalen."

Een gedragsprobleem is niet na één consult verholpen. Ik geef je het inzicht en de tools om het aan het probleem te werken. Dit heeft tijd en een consequente aanpak nodig! Het resultaat van de therapie is afhankelijk van jouw motivatie en die van de andere huisgenoten. Alleen als iedereen de nieuwe richtlijnen volgt, kan de therapie een succes worden. Maar wees gerust; Na het consult weet je zoveel meer over je hond en hoe je beter met je hond kunt omgaan, dat je er alle vertrouwen in hebt dat je successen gaat behalen. Natuurlijk blijf ik je hierbij minimaal twee maanden lang begeleiden via email of WhatsApp.

HERPLAATSER

Ook wanneer je een herplaatser (pup of oudere hond/uit binnen- of buitenland) in huis krijgt, kan ik je helpen om jouw hond zo goed mogelijk te begeleiden. Veel mensen beginnen aan een herplaatser en merken al snel, dat dit niet zo makkelijk verloopt dan ze dachten. Herplaatsers hebben nu eenmaal al een verleden en daardoor tijd, rust en de juiste begeleiding nodig om hun draai te vinden in hun nieuwe omgeving. Adviezen voor je herplaatser vallen ook onder een gedragsconsult.

WAT HOUDT EEN GEDRAGSCONSULT IN?

  • Het vooraf invullen van een vragenlijst
  • Het (eventueel) maken van een video om het gedrag vast te leggen
  • Een 1,5 tot 2 uur durend consult
  • Een verslag van ons gesprek met alle adviezen op een rijtje
  • Minimaal twee maanden nazorg via e-mail of WhatsApp

PAST MIJN WERKWIJZE BIJ JOU?

Wil je snel je probleem opgelost hebben? Denk je dat ik binnen anderhalf uur een gedragsverandering bij jouw hond teweeg kan brengen? Helaas... dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Het bijstellen van ongewenst gedrag kost tijd. Veel tijd. Ik wil dan ook alleen werken met eigenaren die hun hond willen begrijpen, geduldig zijn en hun hond tijd geven. Eigenaren die zich uit liefde voor hun hond aanpassen en naast hun eigen behoefte ook kijken naar en rekening houden met de natuurlijke behoeften van hun hond. 


Ik heb een holistische visie. Daarmee bedoel ik dat ik niet alleen naar het zichtbare gedrag kijk, maar de hond 'in z'n geheel' bekijk. Gedrag vloeit voort vanuit onderliggende emoties, voorkeuren, raskenmerken, erfelijkheid, situaties en lichamelijke gezondheid. Wanneer van toepassing, zullen er op verschillende vlakken veranderingen moeten gaan plaatsvinden, om het gedrag van je hond bij te stellen. Mijn vragenlijst is uitgebreid en worden er ook vragen gesteld, die je misschien niet verwacht. Met jouw antwoorden en de analyse bij jou thuis, probeer ik een zo compleet mogelijk beeld van jouw hond te krijgen en daarop mijn uitleg en adviezen te baseren.

TARIEF

Een gedragsconsult kost € 160,00*.


Dit is inclusief een verslag van de analyse en de adviezen.


Aan het einde van het consult betaal je gemakkelijk via een betaalverzoek of een factuur.


Let op: Wanneer je een consult wilt voor twee of meer honden, komt er per (extra) hond € 45,00 bij.

* Hondenrondje is gevestigd in Apeldoorn. Voor consulten buiten Apeldoorn komen hier nog reiskosten bij van € 0,35 per kilometer, gebaseerd op mijn navigatiesysteem. Voor grote afstanden reken ik ook reistijdvergoeding en wordt er een aanbetaling gedaan.

EXTRA BEGELEIDING

Soms is het probleem best hardnekkig en/of vind je het lastig om met de nieuwe aanpak aan de slag te gaan of dit goed vol te houden. Dat is natuurlijk zonde en zet geen zoden aan de dijk! Wil je daarom een vervolgconsult afspreken of graag samen met mij in de praktijk aan het werk met de gegeven adviezen, dan kan dat altijd.


Ook is het mogelijk om een lessentraject van meerdere lessen af te spreken, voor welk probleem of voor welke training dan ook. Hier gaat wel altijd eerst het gedragsconsult aan vooraf.


Vraag me gerust naar de mogelijkheden en de bijbehorende tarieven. 

Wil je graag weten hoe je het probleemgedrag van je hond moet aanpakken? Heb je zin om hard aan het werk te gaan, voor een fijne band met je hond die zich veilig, prettig en rustig voelt? Een consult, een traject of meer informatie kun je aanvragen via onderstaand contactformulier.

Op al mijn diensten en contactmomenten zijn de Algemene Voorwaarden en het Privacybeleid van Hondenrondje van toepassing. 

AANVRAAG GEDRAGSCONSULT

 
 
 
 
 
Ja