Puppycoaching

PUPPYCOACHING

EEN GOEDE START MAKEN MET JE PUP is belangrijk, zodat je hond kan uitgroeien tot een zelfstandige, prettige en sociale hond. Juist in de kwetsbare puppytijd wordt de basis gelegd voor het latere gedrag van je hond. Een pup opvoeden is een grote verantwoordelijkheid en ook best een klus. Als hondenspecialist weet ik welke situaties zich kunnen voordoen en welke problemen er kunnen ontstaan.

Je pup opdrachten aanleren lukt vaak wel - al dan niet met de hulp van een hondenschool - maar hoeveel hulp ontvang je voor vraagstukken in huis? Of voor het wandelen in de wijk met al die afleidingen en iedereen die je tegenkomt? Hoe en waarmee vermaak je je pup? Wanneer kun én durf je je pup los te laten lopen, in het bos of op het uitlaatveldje? Hoe begeleid je het contact tussen je kinderen en je pup? Wat is handig, als er bezoek komt? Hoe leer je je pup aan, om alleen thuis te zijn? Wat doe je als je het even niet meer ziet zitten, omdat je pup soms totaal niet bereikbaar is, steeds in je handen en broekspijpen bijt en maar aan bepaalde meubelstukken blijft knagen? En hoe moet dat socialiseren nou? Hoe vaak? En vanaf wanneer? Waar doe je goed aan?


Op internet is hierover veel verschillende informatie te vinden, maar welke informatie is dan de juiste? En waar vind je de informatie die ook nog eens toegespitst is op jouw pup (ras, geslacht, herkomst), jouw omgeving, situatie, gezinssamenstelling, verwachtingen en jouw wensen? Als puppycoach begeleid ik jou met de opvoeding van je pup, om problemen in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.Begin dus meteen goed, met mijn individuele puppylessen!

"Met mijn individuele, persoonlijke begeleiding heb ik alle aandacht voor jou en je pup."

DE MEERWAARDE VAN MIJN INDIVIDUELE PUPPYLESSEN

Veel puppycursussen op hondenscholen worden gegeven in groepsverband, op een vaste plek en met steeds dezelfde (jonge) hondjes. Voor een pup zijn deze groepslessen vaak onoverzichtelijk en overweldigend. Ook kan de aanwezigheid van andere pups enorm afleiden, terwijl jullie samen een oefening moeten gaan uitvoeren. Frustratie alom, terwijl je juist plezier wilt hebben met je pup! De trainer zal zeker opletten of oefeningen correct worden uitgevoerd, maar met meerdere cursisten wordt er weleens wat over het hoofd gezien.


Soms vinden mensen het zélf ook lastig om in een groep met hun pup te trainen. Wat als jouw pup het nog niet zo ver is als de andere pups? Of je vindt het moeilijk om je vragen te stellen, waar anderen bij zijn. Vooral wanneer het nog niet zo soepel loopt met je pupje.

Bovendien ga je met de hondenschool niet het bos in of ergens anders leren hoe je veilig, verantwoord en plezierig met je pup kunt loslopen. Je wordt niet begeleid tijdens het loslopen en de hondenschool komt meestal ook niet bij je thuis, als je daar hulp nodig hebt. Dat komt bij mij allemaal aan bod. Dus niet alleen oefeningen doen, maar juiste hulp bij de dagelijkse gang van zaken.

Met mijn INDIVIDUELE, PERSOONLIJKE BEGELEIDING heb ik alle aandacht voor jou en je pup. Zo kan ik je optimaal begeleiden met veel geduld en duidelijke instructies, passend bij jou en je pup. Vanaf de start van de coaching, mag je me dagelijks ál je vragen stellen. Zo hoef je niet te wachten tot een volgend lesmoment. Mijn puppycursus bestaat dus uit meer dan alleen de vijf lessen.

"Zo leg je een goede basis voor een stabiele en liefdevolle band met je hond!"

WAT HOUDT DE CURSUS IN?

  • Vijf privélessen op maat, bestaande uit:
  • Een uitgebreide theorieles van (ruim) 90 minuten bij jou thuis
  • Vier waardevolle vervolglessen van 45 minuten
  • Dagelijks de mogelijkheid om vragen te stellen
  • Begeleiding tot in de puberleeftijd
  • Indien nodig: aandacht voor gezondheid en voeding
  • Voor pups in de leeftijd tussen 2 en 6 maanden

De puppylessen vinden in Apeldoorn plaats. De eerste puppyles bij jullie thuis mag ook buiten Apeldoorn zijn, maar voor de overige lessen is het de bedoeling dat je naar Apeldoorn komt. Uiteraard kunnen we overleggen wat de wens is en wat de mogelijkheden zijn.

De eerste les is de theorieles bij jou thuis, deze duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. We maken hiervoor een afspraak, vlak voordat jij je pup gaat ophalen (mijn voorkeur!) of wanneer je pup al even bij je woont. In deze les ontvang je alle informatie over de dagelijkse omgang met je pup.


Deze eerste theorieles is minder geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Mijn ervaring is, dat ouders vaak in de spagaat raken tussen het begeleiden van de kinderen en het opdoen van de alle informatie. Ouders ontvangen informatie en tips om hun kinderen te begeleiden, in hun contact met de pup. Uiteraard mogen kinderen gewoon aanwezig zijn en kiezen ze het beste zelf of ze mee willen luisteren.

In de volgende lessen gaan we samen naar het bos, leren we je pup cues (de moderne naam voor commando's) aan, werken we aan het wandelen aan de lijn en gaan we aan de slag met wat aandacht nodig heeft en waar jouw behoefte ligt. De lessen vinden dus plaats in het bos, op het veld en als dat nodig is, kom ik ook weer bij jullie thuis. Puppycoaching volledig op maat dus!


In het bos leer je hoe je je pup op een veilige, verantwoorde en plezierige manier kunt laten loslopen. Veel eigenaren beginnen erg laat met het loslopen en socialiseren met andere honden en dan loop je een belangrijke leerperiode in het leven van je pup mis. Ik begrijp dat dit een spannend onderdeel is en daarom doen we dit samen.


In het bos is er aandacht voor 'hier' komen en voor de verschillende ontmoetingen met andere honden en mensen. Wat doe je als je pup opspringt tegen iedereen? Hoe ga je om met de onzekerheid van je pupje of hoe zie je of de ontmoeting tussen jouw pup en een andere hond wel of niet leuk is? Hoe weet je of het spel tussen jouw pup en de andere hond wel echt leuk spel is? En wat doe je als je pup achter een hardloper of mountainbiker aan gaat? De lessen in het bos vinden meestal plaats in het bos achter de Julianatoren.

Bij cues kun je denken aan zinvolle oefeningen zoals 'rust', 'blijf', 'plaats', 'los' en 'niet doen'. Ook laten we je pup zich spelenderwijs meer bewust worden van het eigen lijfje. Dit is o.a. goed voor de balans en coördinatie. We trainen wat nodig, gewenst én leuk is. Deze lessen vinden plaats op het veld aan de Boerhaavestraat, bij nr. 26.


Alle lessen worden afgestemd op wat nodig is vanuit mijn visie en ervaring én op jouw behoefte en wensen. De nadruk ligt op het welzijn van je pup en plezier voor jullie samen! In deze periode begeleid ik jou en je pup door de verschillende fases van de puppytijd heen, zodat je met voldoende kennis en vertrouwen de beruchte puberteit aankunt. Het is altijd mogelijkom meer lessen af te spreken, zowel tijdens de puppytijd als daarna, in de puberteit! Vraag me gerust naar de mogelijkheden.

De informatie die ik verstrek en de adviezen die ik je geef, zijn altijd gericht op het welzijn van de pup en gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten. We gaan fijn aan het werk met je pup en ik laat je zien hoe je samen veel plezier kunt hebben. Zo leg je een goede basis voor een stabiele en liefdevolle band met je hond!

LESTIJDEN

De lessen worden niet wekelijks gegeven, maar verspreid over de eerste 6 levensmaanden van je pup. Tussen de lessen door heb je dan ook voldoende tijd om te oefenen. De lesmomenten spreken we elke keer samen af, er zijn geen vaste lestijden. De lessen vinden plaats op doordeweekse middagen vanaf 13.00 uur en op woensdag en vrijdag kunnen we ook in de ochtend afspreken. De eerste theorieles thuis kan eventueel op een avond ingepland worden, van maandag t/m donderdag.

TARIEF

Het tarief voor deze cursus bedraagt  € 250,00*.

* Bij meer dan 10 kilometer reisafstand (enkele reis), reken ik € 0,35 per kilometer reiskostenvergoeding.
Op al mijn diensten en contactmomenten zijn de Algemene Voorwaarden en het Privacybeleid van Hondenrondje van toepassing. 

INSCHRIJFFORMULIER PUPPYCOACHING

 
 
 
 
 
 
 
 
Reu
Teef
Weten we nog niet
 
Ja
Nee
 
Ja
 
Ja