Keuzeadvies

Wil je graag een hond? Twijfel je over het soort hond? En wil je een pup of een herplaatser, al dan niet uit het buitenland? Ik help je graag bij jouw keuzeproces.

Het aanschaffen van een hond brengt een behoorlijke verantwoordelijkheid met zich mee. Als je nog niet eerder een hond hebt gehad, weet je eigenlijk niet zo goed wat het inhoudt. De hond van de buren of van vrienden of van je zus zal echt niet exact hetzelfde zijn als de hond die jij gaat kiezen! Elke hond is anders! Ik vertel ik je graag meer over alle aspecten waarmee je rekening moet houden, bij de selectie van een hond. Dit is een belangrijk onderdeel van het keuzeadvies.


Misschien vind je een bepaald ras er ontzettend leuk, lief of mooi uitzien, maar uiterlijk zegt niets over de raskenmerken en het gedrag. Welk gedrag hoort bij het betreffende ras en wat heeft dat type hond van jóu nodig om gelukkig te zijn? Wat past er bij jou, bij jouw gezin en bij jullie lifestyle?


Staar je niet blind op een leuk of mooi koppie, maar realiseer je ook dat een hond ooit ergens voor gefokt is en dat die kenmerken er nog steeds inzitten. Denk hierbij aan jachtinstinct, taak op het erf, sociaal zijn naar mens en dier, de hoeveelheid beweging en aandacht die een ras nodig heeft en de vachtverzorging. Een hond van een mooie foto of die leukerd van de buren is niet automatisch een match met jou en je gezin.


Ook wanneer je al een hond hebt (gehad) en je denkt na over een tweede (of volgende) hond, kan ik je helpen bij je keuze. Door een weloverwogen keuze voor een bepaalde hond, die van een betrouwbare fokker, adres of stichting komt, voorkom je veel problemen. Zo maak je een goede start.

"Door een weloverwogen keuze voor een bepaalde hond, maak je een goede start."

Het keuzeadvies-gesprek is een intake bij jou thuis. Jij geeft jouw/jullie wensen door m.b.t. de hond en ik neem een uitgebreide vragenlijst met je door. Met de gegevens uit de vragenlijst en het intakegesprek ga ik thuis aan de slag. Als ik nog aanvullende vragen heb, neem ik contact op. Daarna ontvang je van mij een advies, dat zoveel mogelijk aansluit bij jouw wensen.


Met mijn advies kun je dan zelf op zoek gaan naar een fokker van het type hond wat ik geadviseerd heb. Als je wilt, kan ik je daar ook bij helpen. Ook wanneer je al een hond op het oog hebt, kan ik toelichten wat de specifieke kenmerken van deze hond zijn en met je meekijken of de hond bij jou/jullie zal passen.


Heb je een keuze gemaakt, dan kan ik je ook helpen met aansluitende puppycoaching of gedragsbegeleiding.

TARIEF

Het tarief voor een intakegesprek van een uur bij jou thuis en een daaropvolgend schriftelijk advies is € 75,00*. Voor eventuele aanvullende diensten bespreken we samen de bijkomende kosten.


* Hondenrondje is gevestigd in Apeldoorn. Voor consulten buiten Apeldoorn komen hier nog reiskosten bij van € 0,35 per kilometer, gebaseerd op mijn navigatiesysteem. Voor grote afstanden reken ik ook reistijdvergoeding en wordt er een aanbetaling gedaan.

KEUZEADVIES AANVRAGEN