Puppycoaching

 

Mijn puppylessen gaan gewoon door! Het is van groot belang dat je pup een goede start maakt en ik help je daar graag mee. Samen zorgen we ervoor dat de lessen op een veilige en verantwoorde manier door kunnen gaan. Neem gerust contact met me op!


Individuele puppylessen

Naast het begeleiden van mensen die een probleem ervaren met hun hond, geef ik ook puppylessen. Het is van groot belang om een goede start te maken met je pup, zodat je hond zal uitgroeien tot een zelfstandige, prettige en sociale hond waar je de rest van zijn of haar leven plezier van hebt. Juist in de kwetsbare puppytijd wordt de basis gelegd voor het latere gedrag van je hond. Een goede start met de juiste begeleiding kan eventuele problemen in de toekomst voorkomen. Begin dus meteen goed, met individuele puppylessen!  

Veel puppycursussen worden gegeven in groepsverband op een vaste plek, met steeds dezelfde (jonge) hondjes. Steeds dezelfde oefeningen doen en wachten tot je aan de beurt bent om het te mogen laten zien, terwijl er voor individuele vragen vaak geen tijd is. En als je met je pup daarna naar een losloopgebied gaat om lekker te wandelen, moeten jij en je pup zich maar zien te redden. Als puppycoach bied ik daarom individuele lessen aan, waarin je alles leert over de opvoeding van je pup, over hondentaal en het voorkomen van ongewenst gedrag. Ook gaan we er samen op uit met je pup. Zo leg je de basis voor een fijne en stabiele band met je hond.  


Wat houdt de cursus in?

De puppycursus bestaat uit 5 privélessen. Deze lessen worden niet wekelijks gegeven, maar verspreid over de eerste 6 levensmaanden van je pup. Tussen de lessen door heb je dan ook voldoende tijd om te oefenen. Zo begeleid ik jou en je pup door de verschillende fases van de puppytijd, zodat je met voldoende kennis en vertrouwen de beruchte puberteit aankunt.  

De eerste les is bij jou thuis en duurt ongeveer anderhalf uur. We maken hiervoor een afspraak vlak voordat jij je pup gaat ophalen of wanneer je je pup net een paar dagen in huis hebt. In deze les ontvang je alle informatie over de dagelijkse omgang met je hondje. Het zindelijk maken van je pup, waarom en hoe je de bench gebruikt, hoe je je hondje zelfstandig maakt en houdt, wat en hoe je gaat oefenen om bepaalde commando's aan te leren en hoe je je pup socialiseert, je leert het allemaal. Je ontvangt van mij een puppyboekje waarin de gegeven informatie na te lezen is.

De overige 4 lessen zijn praktijklessen van een uur, die in een uitlaatgebied in Apeldoorn plaatsvinden. Tijdens deze lessen komen aan bod:   

·     basiscommando's  

·     terugroepen van je pup  

·     socialiseren met soortgenoten  

·     verantwoord loslopen  

·     leren begrijpen van hondentaal  

·     omgaan met angst en onzekerheid van je pup  

·     voorkomen van overlast tegenover andere mensen en soortgenoten 

·     voorbereiding op de puberteit (de laatste les) 

De praktijklessen zijn op afspraak, op doordeweekse middagen. In een enkel geval kan dit op zaterdag. Voor de eerste les thuis kan ook op een avond afgesproken worden.

Er is tijdens de lessen alle ruimte voor het stellen van vragen. Jij en je pup staan centraal! Samen zorgen we ervoor dat jullie heerlijke, probleemloze wandelingen kunnen maken en krijg je alle informatie om terugval of het ontstaan van probleemgedrag tijdens de puberteit zoveel mogelijk te kunnen opvangen.

Je mag me tussen de lessen door altijd alles vragen (vooral via WhatsApp of e-mail) over de opvoeding van je pup en waar je tegenaan loopt. Ik ben tenslotte je persoonlijke puppycoach!

Om deel te nemen moet de leeftijd van je pup tussen de 2 en 6 maanden liggen en hij/zij moet voldoende beschermd zijn tegen de verschillende hondenziekten.


Voor mensen met kinderen tot 13 jaar! 

De meeste kinderen zijn erg enthousiast wanneer er een pupje in huis komt en soms vinden zij het best lastig om een balans te vinden in hun aandacht voor de pup. Het komt regelmatig voor, dat er verkeerde spelletjes gespeeld worden, dat de kinderen de pup te weinig met rust laten en/of de pup niet op de juiste manier benaderen. Dit kan gedragsproblemen veroorzaken en dan is het gauw uit met de pret. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het moet juist leuk zijn en blijven voor zowel de kinderen als de pup. Daarom is het nu ook mogelijk dat ik na de eerste thuisles nogmaals op huisbezoek kom voor een hond-kind les. Tijdens deze les van ± 45 minuten, bekijk ik de interactie tussen je kind(eren) en je pup en ga ik in op wat ik zie. Ik geef gerichte 'tips en tops' en ideetjes voor spelletjes die heel geschikt zijn voor kinderen om met je pup te doen, hoe ze het beste met de pup om kunnen gaan en hoe ze kunnen helpen bij de opvoeding. Deze les mag vallen binnen de 5 lessen van de puppycursus of als extra les geboekt worden, zodat je geen belangrijke les in het bos mist.

 

Wat kost puppycoaching?

De kosten van deze cursus bedragen € 165,00.

Een extra puppyles (hond-kind les of les in het bos) van een uur kost € 40,00 euro.

Bij meer dan 10 kilometer reisafstand (enkele reis), bereken ik € 0,35 per kilometer reiskostenvergoeding.

Het bedrag mag contant betaald worden bij de eerste les of naderhand overgemaakt via een factuur die je ontvangt na de eerste les. De genoemde bedragen zijn inclusief BTW.Wil je een afspraak maken of heb je nog vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Op al onze afspraken, overeenkomsten en mijn werkzaamheden als puppycoach zijn de Algemene Voorwaarden en het privacybeleid van toepassing.