Hondenrondje 
Begrip, geduld en liefde voor honden!
 
 
 

Puppycoaching

 

Mijn puppylessen gaan gewoon door! Het is van groot belang dat je pup een goede start maakt en ik help je daar graag mee. Samen zorgen we ervoor dat de lessen op een veilige en verantwoorde manier door kunnen gaan. Neem gerust contact met me op!


Privé puppycoaching

Naast het begeleiden van mensen die een probleem ervaren met hun hond, geef ik ook privé puppylessen. Het is van groot belang om een goede start te maken met je pup, zodat je hond zal uitgroeien tot een zelfstandige, prettige en sociale hond waar je de rest van zijn of haar leven plezier van hebt. Juist in de kwetsbare puppytijd wordt de basis gelegd voor het latere gedrag van je hond. Een goede start met de juiste begeleiding kan eventuele problemen in de toekomst voorkomen. Begin dus meteen goed, met individuele puppylessen!  

Waarom individuele puppylessen?

Veel puppycursussen worden gegeven in groepsverband op een vaste plek, met steeds dezelfde (jonge) hondjes. Steeds dezelfde oefeningen doen en wachten tot je aan de beurt bent om het te mogen laten zien, terwijl er voor individuele vragen vaak onvoldoende tijd is. Voor een jonge pup zijn deze groepslessen vaak onoverzichtelijk en overweldigend. Ook kan de aanwezigheid van andere pups enorm afleiden, terwijl jullie samen een oefening moeten gaan uitvoeren. Frustratie alom! En als je met je pup daarna zelfstandig naar een losloopgebied gaat om lekker te wandelen, moeten jij en je pup zich maar zien te redden. Als je je pup al op zo'n jonge leeftijd los durft te laten! Veel eigenaren beginnen erg laat met het laten loslopen en socialiseren met andere honden en dan loop je een belangrijke leerperiode in het leven van je pup mis. Of als je thuis tegen probleempjes aanloopt, zul je tot de volgende les moeten wachten om je vragen te stellen. Dat kan anders! 

Wat houdt de cursus in?

Als Puppycoach bied ik individuele lessen aan, waarin je alles leert over de opvoeding van je pup, over hondentaal en het voorkomen van ongewenst gedrag. Je gaat heerlijk aan het werk met je pup, samen op pad en ik laat je zien hoe je samen veel plezier kunt maken. Zo leg je een goede basis voor een fijne en stabiele band met je hond!

De puppycursus bestaat uit 5 privélessen. Deze lessen worden niet wekelijks gegeven, maar verspreid over de eerste 6 levensmaanden van je pup. Tussen de lessen door heb je dan ook voldoende tijd om te oefenen. In deze periode begeleid ik jou en je pup door de verschillende fases van de puppytijd heen, zodat je met voldoende kennis en vertrouwen de beruchte puberteit aankunt. De lesmomenten spreken we elke keer samen af en vinden dus niet op vaste tijden plaats.

De eerste les is bij jou thuis en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. We maken hiervoor een afspraak (liefst) vlak voordat jij je pup gaat ophalen of wanneer je je pup net een paar dagen in huis hebt. In deze les ontvang je alle informatie over de dagelijkse omgang met je hondje. Het zindelijk maken van je pup, waarom en hoe je de bench gebruikt, hoe je je hondje zelfstandig maakt en houdt, hoe je je pup socialiseert, je leert het allemaal tijdens deze intensieve theorieles. Je ontvangt van mij een puppyboekje waarin de gegeven informatie na te lezen is. Natuurlijk kun je je ook aanmelden voor mijn puppycoaching, als je je pup al een paar weken thuis hebt en je loopt tegen probleempjes aan.

De overige 4 lessen zijn praktijklessen van 45 minuten, die in een uitlaatgebied in Apeldoorn plaatsvinden. Je pup gaat tijdens deze lessen loslopen en werken aan zijn sociale vaardigheden. Ik leer je hoe je veilig, verantwoord en plezierig samen kunt wandelen. Er wordt veel aandacht besteed aan de hondentaal, zodat je kunt zien hoe jouw pup en de honden die we tegenkomen 'in de wedstrijd zitten'. Zo kunnen jullie vol vertrouwen op pad en weet je hoe je moet handelen in allerlei verschillende situaties. Indien nodig of gewenst, kan één van deze lessen ook bij jullie thuis of op een andere locatie plaatsvinden. Hierbij kijk ik naar wat nodig is voor jou en je pup. 

Natuurlijk komt het aanleren van cues (commando's) ook aan bod. Ik leg je uit hoe je je pup verschillende zinvolle, handige, leuke en benodigde cues aanleert. Hiermee ga je zelf aan het werk met je pup. Dit kun je doen op momenten die jou uitkomen en waarop jouw pup ervoor openstaat, maar eigenlijk is bijna alle omgang met je pup training. Je ontvangt de uitleg tijdens de lessen en via WhatsApp en die gaat vaak gepaard met duidelijke filmpjes. Je mag me altijd vragen stellen over het aanleren van deze cues. 

Wat komt er zoal aan bod?   

·     basiscommando's  

·     terugroepen van je pup  

·     socialiseren met soortgenoten  

·     verantwoord loslopen  

·     leren begrijpen van hondentaal 

.   samen spelen

·     omgaan met angst en onzekerheid van je pup  

·     voorkomen van overlast tegenover andere mensen en soortgenoten 

·     voorbereiding op de puberteit (de laatste les) 


De praktijklessen zijn op afspraak, op doordeweekse middagen. Op de vrijdag kan het ook in de ochtend. In een enkel geval kan het ook op zaterdagochtend. Voor de eerste les thuis kan ook op een avond afgesproken worden.

Er is tijdens de lessen alle ruimte voor het stellen van vragen. Jij en je pup staan centraal! Samen zorgen we ervoor dat jullie heerlijke, probleemloze wandelingen kunnen maken en krijg je alle informatie om terugval of het ontstaan van probleemgedrag tijdens de puberteit zoveel mogelijk te kunnen opvangen.

Zoals eerder genoemd, is het soms ook mogelijk om een les op een andere plek af te spreken, als daar noodzaak voor is.

Je mag me tussen de lessen door altijd - dus dagelijks! -  álles vragen (via WhatsApp of e-mail) over de opvoeding van je pup en waar je tegenaan loopt. Ik ben tenslotte je persoonlijke Puppycoach!

Om deel te nemen moet de leeftijd van je pup tussen de 2 en 6 maanden liggen.


Aandacht voor de kinderen in het gezin! 

De meeste kinderen zijn erg enthousiast wanneer er een pupje in huis komt en soms vinden zij het best lastig om een balans te vinden in hun aandacht voor de pup. Het komt regelmatig voor, dat er verkeerde spelletjes gespeeld worden, dat de kinderen de pup te weinig met rust laten en/of de pup niet op de juiste manier benaderen. Dit kan gedragsproblemen veroorzaken en dan is het gauw uit met de pret. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het moet juist leuk zijn en blijven voor zowel de kinderen als de pup. Ik geef desgewenst gerichte tips en ideetjes voor spelletjes die heel geschikt zijn voor kinderen om met je pup te doen, hoe ze het beste met de pup om kunnen gaan en hoe ze kunnen helpen bij de opvoeding. 

De eerste theorieles thuis is minder geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Mijn ervaring is dat ouders vaak in de spagaat raken tussen het begeleiden van de kinderen en het opdoen van de vele belangrijke informatie tijdens deze vaak twee uur durende cursus. Ouders ontvangen ruim voldoende informatie en tips om hun kinderen te begeleiden wanneer de pup er is.

 

Wat kost puppycoaching?

De kosten van deze cursus bedragen € 225,00.

Na de basiscursus kunnen desgewenst extra lessen ingepland worden, vraag me gerust naar de mogelijkheden.  

Bij meer dan 10 kilometer reisafstand (enkele reis), bereken ik € 0,35 per kilometer reiskostenvergoeding.


Het bedrag voor de gehele cursus moet voldaan worden voor aanvang van de eerste les. Je ontvangt hiervoor een factuur met iDeal optie. 

De genoemde bedragen zijn inclusief BTW.Wil je een afspraak maken of heb je nog vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Op al onze afspraken, overeenkomsten en mijn werkzaamheden als puppycoach zijn de Algemene Voorwaarden en het privacybeleid van toepassing.