KEUZEADVIES

Wil je graag een hond? Twijfel je over het soort hond? En wil je een pup of een herplaatser, al dan niet uit het buitenland? Ik adviseer je graag bij jouw keuzeproces. 

Het aanschaffen van een hond brengt een behoorlijke verantwoordelijkheid met zich mee. Als je nog niet eerder een hond hebt gehad, weet je eigenlijk niet zo goed wat het inhoudt. De hond van de buren of van vrienden of van je zus zal echt niet exact hetzelfde zijn als de hond die jij gaat kiezen! Elke hond is anders! Ik vertel ik je graag meer over alle aspecten waarmee je rekening moet houden, bij de selectie van een hond. Dit is een belangrijk onderdeel van het keuzeadvies. Ook wanneer je al een hond hebt (gehad) en je denkt na over een tweede (of volgende) hond, kan ik je helpen bij je keuze. Door een weloverwogen keuze voor een bepaalde hond, die van een betrouwbare fokker, adres of stichting komt, voorkom je veel problemen. Zo maak je een goede start.


"Door een weloverwogen keuze voor een bepaalde hond, maak je een goede start."


Het keuzeadvies-gesprek is een intake bij jou thuis. Jij geeft jouw/jullie wensen door m.b.t. de hond en ik neem een uitgebreide vragenlijst met je door. Met de gegevens uit de vragenlijst en het intakegesprek ga ik thuis aan de slag. Als ik nog aanvullende vragen heb, neem ik contact op. Daarna ontvang je van mij een advies, dat zoveel mogelijk aansluit bij jouw wensen.

Met mijn advies kun je dan zelf op zoek gaan naar een fokker van het type hond wat ik geadviseerd heb. Als je wilt, kan ik je daar ook bij helpen. Ook wanneer je al een hond op het oog hebt, kan ik toelichten wat de specifieke kenmerken van deze hond zijn en met je meekijken of de hond bij jou/jullie zal passen.

Heb je een keuze gemaakt, dan kan ik je ook helpen met aansluitende puppycoaching of gedragsbegeleiding.


TARIEF

Het tarief voor een intakegesprek van een uur bij jou thuis en een daaropvolgend schriftelijk advies is € 75,00*. Voor eventuele aanvullende diensten bespreken we samen de bijkomende kosten. 

* Voor consulten buiten Apeldoorn komen hier nog reiskosten bij van € 0,35 per kilometer, gebaseerd op mijn navigatiesysteem. Voor grote afstanden reken ik ook reistijdvergoeding en wordt er een aanbetaling gedaan.

Onderaan deze pagina vind je het aanvraagformulier.
PUPPYTEST

Ben jij de fokker van een nestje puppy's en wil jij hulp bij het bepalen welke pup een match is met de verschillende toekomstige eigenaren? Door het laten uitvoeren van een puppy gedragsbeoordeling, kun jij die keuze nóg beter maken.  

Na al je harde werk in de eerste maanden van het leven van de pupjes, wil je graag dat ze bij de juiste eigenaren terecht komen. Je hebt de pups intensief verzorgd en je hebt al een goed inzicht gekregen in hun karakters. Een frisse, onafhankelijke en professionele blik geeft je nog meer inzicht en neemt eventuele twijfel weg. 

Met een puppytest, die ik liever een puppy gedragsbeoordeling noem, observeer ik de pups in een aantal testsituaties. Ik stel de pups bloot aan handelingen die o.a. iets zeggen over hun sociale aanleg en voorkeuren, hoe sensitief en ondernemend ze zijn en hoe ze omgaan met onbekende situaties.  Jij, als fokker, kunt ook onderdelen aangeven die belangrijk zijn voor jouw pups en/of jouw klanten. 


"Een frisse, onafhankelijke en professionele blik geeft je nog meer inzicht en neemt eventuele twijfel weg."


Er is geen fout of goed, het is een eerste indruk van hoe de verschillende pups reageren op de testonderdelen. Het grote verschil met wat jij zelf al ziet in het nest, is dat de test wordt afgenomen met elke pup apart. Zonder broertjes en zusjes en in onbekende handen, reageren pups vaak heel anders dan hoe je ze in het nest ziet. 

De testonderdelen worden in alle rust afgenomen en pups worden altijd zeer liefdevol en voorzichtig door mij behandeld. 

De gedragsbeoordeling is een momentopname en geen garantie voor het uiteindelijke karakter en latere gedrag van een pup. Het is een goede indicatie van hoe de verschillende pups zullen uitgroeien. De gedragsbeoordeling bepaalt ook niet of een pup later bijvoorbeeld een goede sporthond zal zijn. De omgeving, de opvoeding en de leerervaringen die de pup opdoet, zijn medebepalend voor het gedrag en de mogelijkheden op volwassen leeftijd. Het doel van mijn puppy gedragsbeoordeling is om jou te helpen bepalen, welke pup op dat moment het beste bij welke nieuwe eigenaar past. 

De test wordt afgenomen wanneer de pups 7 weken oud zijn en vindt plaats in een door jou geregelde, afgeschermde ruimte, die de pups nog niet kennen. De test duurt ongeveer 15 minuten per pup. Na de test ontvang je over elke pup een verslagje. 


TARIEF

Een puppy gedragsbeoordeling kost € 25,00* per pup.  

* Voor consulten buiten Apeldoorn komen hier nog reiskosten bij van € 0,35 per kilometer, gebaseerd op mijn navigatiesysteem. Voor grote afstanden reken ik ook reistijdvergoeding en wordt er een aanbetaling gedaan.

Onderaan deze pagina vind je het aanvraagformulier.AANVRAAGFORMULIER KEUZEADVIES OF PUPPYTEST


Op al onze afspraken, overeenkomsten en mijn werkzaamheden als puppycoach zijn 

de Algemene Voorwaarden en het privacybeleid van toepassing.