GEDRAGSTHERAPIE

Honden zorgen voor veel plezier in ons leven. Een hond kan je sociale leven verrijken, een hond maakt gelukkig! En als je je een keer niet zo fijn voelt, geeft je hond je vaak troost. Bovendien: doordat je dagelijks gaat wandelen, heb je een actievere levensstijl, wat goed is voor je gezondheid. 


 "Misschien heb je al van alles geprobeerd om het probleem te verhelpen, maar lukt het niet."


Natuurlijk is jouw hond de allerliefste hond ter wereld! Toch zit het weleens tegen en ervaar je een probleem met je hond. Ondanks al je goede intenties en ondanks die cursus(sen) die je gedaan hebt, kan een hond toch ongewenst gedrag gaan vertonen. De vormen van dat gedrag kunnen uiteenlopen van niet alleen thuis kunnen zijn, trekken aan de lijn, niet luisteren, onzindelijk zijn tot agressie tonen naar hond en/of mens. Dit rijtje is niet compleet. Je bent dus ook meer dan welkom als je tegen een ander probleem aanloopt. Misschien heb je al van alles geprobeerd om het probleem te verhelpen, maar lukt het niet. Dit zorgt voor frustratie, bij jou maar ook bij je hond. Inmiddels vraag je je af hoe het nu verder moet? Laat mij je dan helpen!


"We gaan werken aan meer rust voor jou en je hond." 


Ik kom bij je thuis om het probleem te bespreken en te analyseren. Aan de hand van jouw informatie en het observeren van jouw hond in zijn eigen omgeving, kan ik de oorzaak van het probleem/de problemen achterhalen. Passend bij het probleem stel ik een doelgerichte therapie - een soort nieuwe gebruiksaanwijzing - op, om jou en je hond te helpen het ongewenste gedrag te verminderen of helemaal om te buigen (afhankelijk van de ernst van het probleem) naar gewenst gedrag. Hierbij leg ik duidelijk uit waardoor het probleemgedrag is ontstaan, hoe een hond leert en associeert, welke behoeftes jouw hond heeft en hoe je daaraan tegemoet kunt komen. De therapie is gebaseerd op de hedendaagse theorie en ik werk op een diervriendelijke, dwangvrije en beloningsgerichte manier. We gaan werken aan meer rust voor jou en je hond. Het welzijn van jouw hond staat hierbij voorop en ik houd rekening met jouw situatie en wensen. Therapie werkt alleen, als het past bij hond én eigenaar.


"Na het consult weet je zoveel meer over je hond, dat je er alle vertrouwen in hebt dat je successen gaat behalen."


Een gedragsprobleem is niet na één consult verholpen. Ik geef je het inzicht en de tools om het aan het probleem te werken. Dit heeft tijd en een consequente aanpak nodig! Het resultaat van de therapie is afhankelijk van jouw motivatie en die van de andere huisgenoten. Alleen als iedereen de nieuwe richtlijnen volgt, kan de therapie een succes worden. Maar wees gerust; Na het consult weet je zoveel meer over je hond en hoe je beter met je hond kunt omgaan, dat je er alle vertrouwen in hebt dat je successen gaat behalen. Natuurlijk blijf ik je hierbij twee maanden lang begeleiden via email of WhatsApp.


HERPLAATSER

Ook wanneer je een herplaatser (pup of oudere hond) in huis krijgt, kan ik je helpen om jouw hond zo goed mogelijk te begeleiden. Veel mensen beginnen aan een herplaatser en merken al snel, dat dit niet zo makkelijk verloopt dan ze dachten. Herplaatsers hebben nu eenmaal al een verleden en daardoor tijd, rust en de juiste begeleiding nodig om hun draai te vinden in hun nieuwe omgeving. Adviezen voor je herplaatser vallen ook onder een gedragsconsult.

 

WAT HOUDT EEN GEDRAGSCONSULT IN?

  • Het vooraf invullen van een vragenlijst
  • Het (eventueel) maken van een video om het gedrag vast te leggen
  • Een 1,5 tot 2 uur durend consult 
  • De optie voor een verslag van ons gesprek
  • Twee maanden nazorg via e-mail of WhatsApp 

 

PAST MIJN WERKWIJZE BIJ JOU?

Wil je snel je probleem opgelost hebben? Denk je dat ik binnen een uur een gedragsverandering bij jouw hond teweeg kan brengen? Helaas... dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Het veranderen van gedrag, van emotie, kost tijd. Veel tijd. Ik wil dan ook alleen werken met eigenaren die hun hond willen begrijpen, geduldig zijn en hun hond tijd geven, die zich uit liefde voor hun hond aanpassen en naast hun eigen behoefte ook kijken naar en rekening houden met de behoeften van hun hond.


TARIEF

Een gedragsconsult kost € 125,00*.

Een verslag van de analyse en de adviezen kost € 30,00 extra. Dit is optioneel.

Aan het einde van het consult betaal je gemakkelijk via een betaalverzoek.

Let op: Wanneer je een consult wilt voor twee of meer honden, komt er per (extra) hond € 45,00 bij.


EXTRA BEGELEIDING

Wil je  extra begeleiding bij de therapie? Een vervolgconsult van een uur (binnen 2 mnd. na het consult) kost € 65,00*. 

Traject van meer lessen

Soms is het probleem best hardnekkig en vind je het lastig om met de nieuwe aanpak aan de slag te gaan of dit goed vol te houden. Dat is natuurlijk zonde en zet geen zoden aan de dijk! Wil je daarom graag samen met mij aan het werk over een langere periode, zodat ik je intensief kan begeleiden voor het beste resultaat? Dan kunnen we een traject ingaan van meerdere lessen. Hier gaat altijd eerst een gedragsconsult aan vooraf.

Traject van 3 lessen van 60 minuten     € 175,00*

Traject van 5 lessen van 60 minuten     € 275,00*

Een ander aantal lessen is altijd bespreekbaar. 

* Voor consulten buiten Apeldoorn komen hier nog reiskosten bij van € 0,35 per kilometer, gebaseerd op mijn navigatiesysteem. Voor grote afstanden reken ik ook reistijdvergoeding en wordt er een aanbetaling gedaan.


Wil je graag weten hoe je het probleemgedrag van je hond moet aanpakken? Heb je zin om hard aan het werk te gaan, voor een fijne band met je hond die zich veilig, prettig en rustig voelt? Een consult, een traject of meer informatie kun je aanvragen via onderstaand contactformulier.


 

AANVRAAG GEDRAGSCONSULT


Op al onze afspraken, overeenkomsten en mijn werkzaamheden als gedragstherapeut zijn 

de Algemene Voorwaarden en het privacybeleid van toepassing.