Gedragstherapie


Je beste vriend!

Honden zorgen voor veel plezier in ons leven. Als je thuis komt, is daar je altijd blije vriendje! Een hond kan je sociale leven verrijken, een hond maakt gelukkig! En als je je een keer niet zo fijn voelt, geeft je hond je vaak veel troost. Bovendien: doordat je dagelijks moet wandelen heb je een actievere levensstijl, wat een boost is voor je gezondheid. 


Ongewenst gedrag?

Toch zit het weleens tegen en ervaar je een probleem met je hond. Ondanks al je goede intenties, ondanks die cursus die je gedaan hebt, kan een hond toch ongewenst gedrag gaan vertonen. De vormen van probleemgedrag kunnen uiteenlopen van niet alleen thuis kunnen zijn, trekken aan de lijn, niet luisteren, onzindelijk zijn tot agressief gedrag. En ondanks alles wat je al geprobeerd hebt om het probleem te verhelpen, lukt dat niet. Dit zorgt voor frustraties, bij jou maar ook bij je hond. Inmiddels vraag je je misschien af hoe het nu verder moet. Laat mij je dan helpen!


Ik kan je helpen!

Als gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut kom ik bij je thuis om het probleem te bespreken en te analyseren. Aan de hand van alle informatie die ik krijg tijdens het consult en het observeren van je hond in zijn eigen omgeving, kan ik de oorzaak van het probleem achterhalen. Enkele voorbeelden van problemen waarmee hondeneigenaren te maken kunnen krijgen zijn:

 • Onzindelijk gedrag
 • Niet alleen kunnen zijn
 • Trekken aan de riem
 • Agressief gedrag naar andere honden
 • Agressief gedrag naar andere mensen
 • Achter joggers/fietsers aanrennen
 • Opspringen tegen mensen
 • Angst voor vreemde mensen/dieren/dingen
 • Niet luisteren naar commando's
 • (ontlasting) Eten van de straat
 • Sloopgedrag in huis
 • Opdringerig aandacht vragen, etc.

Wanneer duidelijk is waardoor het probleem is ontstaan, stel ik een doelgerichte therapie - een soort nieuwe gebruiksaanwijzing - op om jou en je hond te helpen het ongewenste gedrag te verminderen of helemaal om te buigen (afhankelijk van de ernst van het probleem) naar gewenst gedrag. Hierbij leg ik duidelijk uit waardoor het probleemgedrag is ontstaan, hoe een hond leert en associeert, welke behoeftes jouw hond heeft en hoe je daaraan tegemoet kunt komen, hoe je kunt zien wat jouw hond prettig vindt en niet, op welke manier je met je hond moet omgaan om aan het probleemgedrag te werken, wat de therapie precies inhoudt en geef ik praktische tips, passend bij jouw hond en jouw situatie.

De therapie is gebaseerd op de hedendaagse theorie en ik werk op een diervriendelijke, dwangvrije en beloningsgerichte manier. De 'dominantietheorie' of het 'roedelleiderverhaal' horen niet bij mijn werkwijze. Het welzijn van de hond staat bij mij voorop, we gaan werken aan een fijne vertrouwensband en rust voor jou en je hond.

Een gedragsprobleem is niet na één consult verholpen. Ik geef je het inzicht en de tools om het gedragsprobleem te verhelpen. Dit heeft tijd en een consequente aanpak nodig! Het resultaat van de therapie is afhankelijk van jouw motivatie en die van de andere huisgenoten. Alleen als iedereen de nieuwe richtlijnen volgt, kan de therapie een succes worden. Maar wees gerust; Na het consult weet je zoveel meer over je hond, hoe je beter met je hond kunt omgaan en heb je er alle vertrouwen in dat je successen gaat behalen.


Kosten

Een consult duurt anderhalf tot twee uur. Binnen een week ontvang je van mij een verslag van ons gesprek en de besproken therapie. Natuurlijk mag je altijd over dit probleem je vragen blijven stellen via email! Dit alles kost € 85,00, inclusief BTW. Voor consulten buiten de gemeente Apeldoorn komen hier nog reiskosten bij van € 0,35 per kilometer, gebaseerd op mijn navigatiesysteem.

Het bedrag mag contant betaald worden of naderhand overgemaakt via een factuur die je ontvangt bij het verslag.

Let op: Wanneer je een consult wilt voor twee of meer honden, komt er per hond € 42,50 bij.

Mocht je het prettig vinden om toch nog meer begeleiding te krijgen bij de therapie: een vervolgconsult van een uur kost € 45,00*. 


Traject van meer lessen

Soms is het probleem best hardnekkig en vind je het lastig om met de nieuwe aanpak aan de slag te gaan of dit goed vol te houden. Dat is natuurlijk zonde en zet geen zoden aan de dijk! Wil je daarom graag samen met mij aan het werk over een langere periode, zodat ik je intensief kan begeleiden voor het beste resultaat? Dan kunnen we een traject ingaan van meerdere lessen. 

Traject van 3 lessen     € 110,00*

Traject van 5 lessen     € 175,00*

*Exclusief eventuele reiskosten. 

Een ander aantal lessen is altijd bespreekbaar.


Wandelconsult

Wil je graag meer weten over het gedrag van je hond tijdens een wandeling in het bos? Dan wandel ik gezellig een uur met je mee en deel mijn kennis met je. Een wandelconsult kost € 55,00. Dit is exclusief het verslag, zoals genoemd bij een consult aan huis. Dit consult is duidelijk beperkter dan een consult aan huis. Ik maak geen analyse en bied geen therapie aan, maar je krijgt wel veel meer inzicht in en begrip voor je hond. Wanneer je daarna besluit om meer lessen of een consult aan huis af te spreken, pas ik de prijs daarop aan.


Wil je graag weten hoe je het probleemgedrag van je hond moet aanpakken? Heb je zin om hard aan het werk te gaan, voor een fijne band met je hond die zich veilig, prettig en rustig voelt? Een (wandel-)consult, een traject of meer informatie kun je aanvragen via het contactformulier.


 Op al onze afspraken, overeenkomsten en mijn werkzaamheden als gedragstherapeut zijn de Algemene Voorwaarden en het privacybeleid van toepassing.