Wat is Dierenthuis?


"Stichting Dierenthuis, opgericht in 2001, is een opvang voor niet herplaatsbare asieldieren. Dieren die vanwege hun gebreken en of gedrag niet meer in de maatschappij passen. Verwilderde katten, maar ook katten die drager zijn van een dodelijk viruszoals FIV (aids) en of FeLV (leucose), vinden hier een blijvend thuis. Honden met ernstig agressie naar de mens, schuwe honden, verlamde honden, gehandicapte honden en honden die chronisch ziek zijn mogen hier voor altijd blijven.
Vanuit de hele wereld nemen wij dieren op, het zijn allemaal zeer schrijnende verhalen, dieren in echte nood. Elke organisatie of asiel kan een aanvraag indienen voor opname van een niet-herplaatsbaar dier die past binnen onze doelstelling. Herplaatsen doen wij niet, de dieren zijn vaak na vele mislukte herplaatsingen alleen maar achteruit gegaan in gedrag, ze verdienen rust en hebben vaak speciale zorg nodig. Rust geven wij ook aan de mensen die na overlijden willen dat hun dier naar Dierenthuis komt, via een notaris wordt de laatste wil vastgelegd.
Bijna 1.000 dieren in de opvang, onderverdeeld in ruime kamers met grote tuinen, krijgen dagelijks zorg van een vast team, allemaal lieve zorgzame vrijwilligers die al jaren komen en de dieren goed kennen. Geen hokken, geen tralies, maar ruime huiskamers die gezellig zijn ingericht naar de behoefte van de dieren op een terrein van 35.000 m2.
Er is dag en nacht zorg aanwezig, drie verzorgers wonen tussen de dieren in de opvang. Een eigen kliniek met een vast medisch team binnen de opvang zodat onze moeilijke dieren niet op reis hoeven.
Dat is Dierenthuis."


Hondenrondje en Dierenthuis

Een aantal jaren geleden ontdekte ik het bestaan van Dierenthuis en via via kwam ik in contact met een vrijwilligster bij Dierenthuis, die mij meenam naar Almere om het eens van dichtbij te bekijken. Natuurlijk kwam ik daar niet alleen om te kijken, maar ook om te helpen! Het werd een dag keihard poetsen en verwonderd om me heen kijken. Ik vond het allemaal zo bijzonder, dat ik inmiddels al meerdere jaren ongeveer één keer per maand ga helpen met poetsen, fotograferen en natuurlijk knuffelen! Ook verzamel ik spulletjes, die ze goed kunnen gebruiken. 

De dieren die bij Dierenthuis wonen, blijven daar ook wonen tot aan hun dood. Het is dus geen asiel waar je een hond of kat kunt adopteren. Wel kun je op afstand een dier adopteren, voor 7 (kat) of 10 (hond) euro per maand. Via Hondenrondje heb ik nu 7 honden geadopteerd. Het begon met Luna, daarna kwam Pino erbij. Toen de gehandicapte hondjes hun intrede deden bij Dierenthuis, heb ik Missi geadopteerd. Niet veel later kwamen daar ook Naz en Torrada bij en daarna ook nog Bailey. Toen mooie Juno bij Dierenthuis kwam wonen, heb ik haar als laatste hondje geadopteerd. Zo kan ik Dierenthuis niet alleen af en toe helpen met de schoonmaak, maar ook maandelijks financieel steunen. 

Wilt u meer weten over Dierenthuis? Of zelfs helpen? Neem dan eens een kijkje op hun website: www.dierenthuis.nl 

Dit zijn de adoptiehonden (op afstand, dus wonend in Dierenthuis) van Hondenrondje, v.l.n.r. Luna, Missi, Naz, Torrada, Bailey, Juno en Pippie.