Hondenrondje 
Begrip, geduld en liefde voor honden!
 
 
 

Artikelen

2018-11-18

Door de wasstraat?

Mag ik je vragen om eerst hier even te kijken? Filmpje bij artikel!

Wie een auto heeft, zal deze ook weleens moeten schoonmaken en veel mensen maken dan dankbaar gebruik van een wasstraat. Wie door een wasstraat gaat met zijn auto, weet wat voor herrie dit maakt. Wat nu als je (jonge) hond een keer mee is in de auto, terwijl je door de wasstraat gaat? De kans is heel erg groot, dat hij daarvan enorm zal schrikken! 

Er komt van alles op de auto af, van voor naar achter, bovenop en aan de zijkanten… en met al die verschillende harde geluiden… als je niet begrijpt wat er gebeurt, schrik je je rot! En dat is het nou juist. Een hond weet niet wat de wasstraat ingaan inhoudt en zo kan het gebeuren dat de auto na een wasstraatbeurtje helemaal niet meer leuk is.

Je jonge hond aan allerlei zaken laten wennen is uitstekend en noodzakelijk, maar als je door de wasstraat gaat en hij vindt het eng, kun je niet terug of stoppen. Je kunt dit dus niet stapsgewijs opbouwen. En het kan maar zo zijn, dat je dan een trauma creëert.

Natuurlijk zijn er ook honden die hier hun poot niet voor omdraaien, maar het is beter om het niet uit te proberen als jouw (jonge) hond dit nog niet kent. Het is namelijk best fijn als hij elke keer probleemloos de auto in springt.

Hondenspecialist Lilian Bults - 15:28:14 @ Algemeen, Gedrag/lichaamstaal, Handige tips | 1 opmerking


492146