Hondenrondje 
Begrip, geduld  en liefde voor honden
 
 
 

Puppycoaching

 

Individuele puppylessen

Naast het begeleiden van mensen die een probleem ervaren met hun hond, geef ik ook puppylessen. Het is van groot belang om een goede start te maken met je pup, zodat je hond zal uitgroeien tot een zelfstandige, prettige en sociale hond waar je de rest van zijn of haar leven plezier van hebt. Juist in de kwetsbare puppytijd wordt de basis gelegd voor het latere gedrag van je hond. Een goede start met de juiste begeleiding kan eventuele problemen in de toekomst voorkomen. Begin dus meteen goed, met individuele puppylessen!  

Veel puppycursussen worden gegeven in groepsverband op een vaste plek, met steeds dezelfde (jonge) hondjes. Steeds dezelfde oefeningen doen en wachten tot je aan de beurt bent om het te mogen laten zien, terwijl er voor individuele vragen vaak geen tijd is. En als je met je pup daarna naar een losloopgebied gaat om lekker te wandelen, moeten jij en je pup zich maar zien te redden. Als puppycoach bied ik daarom individuele lessen aan, waarin je alles leert over de opvoeding van je pup, over hondentaal en het voorkomen van ongewenst gedrag. Ook gaan we er samen op uit met je pup. Zo leg je de basis voor een fijne en stabiele band met je hond.  


Wat houdt de cursus in?

De puppycursus bestaat uit 5 privélessen. Deze lessen worden niet wekelijks gegeven, maar verspreid over de eerste 6 levensmaanden van je pup. Tussen de lessen door heb je dan ook voldoende tijd om te oefenen. Zo begeleid ik jou en je pup door de verschillende fases van de puppytijd, zodat je met voldoende kennis en vertrouwen de beruchte puberteit aankunt.  

De eerste les is bij jou thuis en duurt ongeveer anderhalf uur. We maken hiervoor een afspraak vlak voordat jij je pup gaat ophalen of wanneer je je pup net een paar dagen in huis hebt. In deze les ontvang je alle informatie over de dagelijkse omgang met je hondje. Het zindelijk maken van je pup, waarom en hoe je de bench gebruikt, hoe je je hondje zelfstandig maakt en houdt, wat en hoe je gaat oefenen om bepaalde commando's aan te leren en hoe je je pup socialiseert, je leert het allemaal. Je ontvangt van mij een puppyboekje waarin de gegeven informatie na te lezen is.

De overige 4 lessen zijn praktijklessen van een uur, die in een uitlaatgebied in de omgeving plaatsvinden. Tijdens deze lessen komen aan bod:   

·     basiscommando's  

·     terugroepen van je pup  

·     socialiseren met soortgenoten  

·     verantwoord loslopen  

·     leren begrijpen van hondentaal  

·     omgaan met angst en onzekerheid van je pup  

·     voorkomen van overlast tegenover andere mensen en soortgenoten 

·     voorbereiding op de puberteit (de laatste les) 

De praktijklessen zijn op afspraak, op doordeweekse middagen. In een enkel geval kan dit op zaterdagochtend. Voor de eerste les thuis kan ook op een avond afgesproken worden.

Er is tijdens de lessen alle ruimte voor het stellen van vragen. Jij en je pup staan centraal! Samen zorgen we ervoor dat jullie heerlijke, probleemloze wandelingen kunnen maken en krijg je alle informatie om terugval of het ontstaan van probleemgedrag tijdens de puberteit zoveel mogelijk te kunnen opvangen.

Je mag me tussen de lessen door altijd alles vragen over de opvoeding van je pup en waar je tegenaan loopt. Ik ben tenslotte je persoonlijke puppycoach!

Om deel te nemen moet de leeftijd van je pup tussen de 2 en 6 maanden liggen en hij/zij moet voldoende beschermd zijn tegen de verschillende hondenziekten.

 

Wat kost een puppycoach?

De kosten van deze cursus bedragen € 150,00.

Een extra puppyles van een uur kost € 35,00 euro.

Bij meer dan 15 kilometer reisafstand (enkele reis), bereken ik € 0,19 per kilometer reiskostenvergoeding.

Het bedrag mag contant betaald worden bij de eerste les of naderhand overgemaakt via een factuur die je ontvangt na de eerste les.


 

Wil je een afspraak maken of heb je nog vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact op via het contactformulier.Op al onze afspraken, overeenkomsten en werkzaamheden zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.